Socialforvaltningen har i nedlukningsperioden oprettet en bydækkende åben og anonym telefonrådgivning for børn, unge og familier, hvor der tilbydes råd og vejledning omkring familielivet under corona-epidemien. 

Familierådgivningen har åben alle ugens dage mellem kl. 10-21, også i de kommende helligdage i påsken. Familierådgivningen træffes på telefonnummer 2917 2514, hvor psykologer, skole- og daginstitutionssocialrådgivere, familierådgivere og socialrådgivere fra SOF sidder klar til at give familierne råd og vejledning vedr. alle spørgsmål om børn og unge, der kræver en socialfaglig viden.

Eksempler på emner, der rådgives om er bl.a.:

  • Hvordan kan vi bedst organisere en hverdag med hjemmeskole og struktur? Hvordan kan vi give hinanden pauser i familien?
  • Hvordan klarer vi konflikter og svære samtaler i familien? Hvordan håndterer vi en situation, som lige nu er på vej i stor konflikt?
  • Hvordan tale vi med vores barn/børn om corona-virus og god adfærd under epidemien?

Headspace – et samtaletilbud til dig der gerne vil tale med én.

Samtaletilbud til unge under mottoet ”Har du brug for nogen at tale med – eller kender du én , der har? Samtalerne varetages af ungerådgivere. Læs mere på www.headspace.dk

Telefon- og chatrådgivning til børn og unge. Udvidet åbningstider grundet coronakrisen.

Telefonlinjen er åben mandag til søndag fra kl. 12.00 til 18.00. Ring 2597 0000

Chat på www.headspace.dk Åben mandag til torsdag fra kl.12.00 til 18.00.

Psykologiske telefonrådgivning til unge som er bekymret eller bange i coronakrisen.

Ny hotline til børn, unge og forældre som er bekymrede eller angste i coronakrisen. Rådgivningen varetages af psykologer, som arbejder i Det Nationale Sorgcenter Børn, Unge og Sorg

Telefonlinjen er åben hver dag fra kl. 9.00 til 16.00. Ring 6916 1667

Gode råd til at tale om corona med børn, kan læses på https://sorgcenter.dk/