Måden vi bruger penge på har ændret sig på grund af teknologi

Teknologi har gjort vores hverdag meget nemmere. Mange ting der var helt banebrydende for bare 10 år siden, er blevet hverdag i dag. Man bemærker slet ikke, hvordan teknologien har været med til at ændre måden hvorpå vi bruger vores penge i dag.

Fra kontanter til kontaktløs

I “gamle dage” brugte man kontanter, og det var meget vigtigt, at man havde det rigtige beløb med i supermarkedet. Gav man lommepenge til sine børn, var det typisk en 20’er eller en 50’er. I dag er det overhovedet ikke det samme.

 

Går man ned i supermarkedet og vil betale med kontanter, skal du smide dem ned i en automat og vente på betalingen går igennem. Langt de fleste butikker har ikke penge i kassen – dette skyldes digitalisering og på grund af risiko for tyveri. Hvis du skal give børn lommepenge i dag, så fungerer det typisk igennem MobilePay. Det er meget nemmere, pengene bliver ikke væk, og børnene kan bruge pengene med det samme på deres kort eller gennem Apple Pay / Google Pay.

 

Kontanter er blevet til kontaktløs. Der var en periode, hvor man anvendte kreditkort sammen med pin-kode, men det er blevet meget nemmere at foretage betalinger med kontaktløs. Smid kortet på terminalen og gå ud af butikken, så nemt er det blevet. Mange overvejer slet ikke, at de handler, fordi det er blevet så nemt. Online butikker er også begyndt at gøre det så nemt for dig som muligt at handle der, så du ikke når at overveje, om det er nødvendigt, det du køber.

Fra kontaktløs til digitale valutaer?

Kontaktløs er meget smart, og det fungerer meget godt i dagligdagen. Problemet med kontaktløs er, at det kun er til fysiske betalinger. Der er også et “problem” med kreditkort generelt, og det er, at du kun kan betale til virksomheder. Der er selvfølgelig en undtagelse med MobilePay, hvor du kan sende penge til privatpersoner – men der er begrænsninger på, og man kan ikke anvende det i udlandet.

 

Disse problemer er blevet løst gennem digitale valutaer, herunder kryptovalutaer. Rigtig mange mennesker har ikke adgang til banksystemet eller kreditkort, hvorfor deres eneste udvej er at anvende disse former for valutaer. I Danmark er det i princippet ikke nødvendigt at bruge disse valutaer, men diskussionen i denne artikel kan være en god kickstart på en ny interesse og passion: kryptovalutaer. Vil du i gang med at købe eksempelvis Ether, kan du læse om det her: https://mycrypto.dk/ethereum/

 

Har du dog familie i udlandet, er det dog relevant for dig alligevel. I dag anvender mange bureauer til at sende penge med, men de er kendt for at have meget høje gebyrer og dårlige kurser. I dag kan man meget nemt sende Bitcoins til en i udlandet, og dit familiemedlem vil få kontanter til en meget god kurs. I visse tilfælde får du en bedre kurs end markedsprisen.