Tanker om at skabe en sund økonomi

Som selvstændig er det altid vigtigt at have styr på likviditeten i sin virksomhed. Grundlæggende handler det om, at man opfylder sine forpligtelser over hele linjen. Vil du gerne vide, hvordan du får bedst muligt styr på økonomien i din forretning, så læs med her, hvor du får en del af svaret.

Slider du med at holde en sund økonomi i din virksomhed, er du langt fra den eneste. Rigtig mange selvstændige har udfordringer med uforudsete udgifter, og det kan koste på bundlinjen, hvis man ikke er i stand til at holde styr på de penge, man bruger. Der findes dog nogle ret simple måder, hvorpå man kan få bedre styr på likviditeten i forretningen.

Outsourcing af drift

Det er meget forskelligt, om det kan betale sig at ordne al driften i en virksomhed selv. I rigtig mange tilfælde kan der være fordele i at outsource dele af driften, hvis det kan give mening rent økonomisk. Man outsourcer primært for at spare penge, og måske også tid, så andre kan udføre opgaverne – formentlig også med højere kvalitet. Det er typisk ikke den primære drift, man outsourcer, og her er nogle eksempler på noget, man kunne betale andre for at lave:

  • For rigtig mange virksomheder er det en stor udfordring at få lavet gode og præcise tekster, som rammer plet til fx hjemmesiden eller nyhedsbreve. Her findes der mange muligheder for at outsource denne del af driften til firmaer eller freelancere, som er eksperter i at skrive.
  • Sociale medier. Hvis man ikke har ressourcerne eller evnerne til at have en stærk SoMe-profil, kan man betale bureauer fra at ordne det for sig. Det kan sagtens spare dig for tid og penge, og det kan hæve kvaliteten markant.

Hold dine servere ved lige

Et sted, hvor der kan komme uforudsete udgifter, hvis man ikke vedligeholder, er på serverne. Det er derfor vigtigt, at du opdaterer disse og er i kontakt med din udbyder jævnligt. Når man taler om vedligeholdelsen af servere, handler det også om at finde problemerne, før de bliver alvorlige. Det sker ved, at man konstant holder øje med sine servere. Det kan blandt andet være i forbindelse med:

  • Opdatering af anti-virus programmer.
  • Gem dine data jævnligt, så du ikke risikerer at miste værdifulde oplysninger.
  • Opdatering af sikkerhedsprogrammer. På denne måde undgår du, at du overser vigtige trusler.

Du kan læse mere om servere, og hvad der er relevant at holde øje med ved klikke her.

Find investorer

En tredje måde at forbedre likviditeten i en virksomhed, er ved at finde investorer, som tror på dit projekt. Ofte vil en investor kun være interesseret, hvis der er muligheder for at øge investeringen i løbet af noget tid, og du skal derfor kunne argumentere for, hvorfor det er en god idé at kaste penge i netop din forretning. Gør dig nogle tanker om, hvordan du vil finde nye partnere og investorer, som kan styrke din troværdighed og likviditet. Du vil altid stå stærkere, hvis andre viser, at de tror på dit projekt.