Unikke fakta om husene i Skagen

Der er ikke nogen tvivl om, at Skagen er et helt unikt sted. Det oplever man hurtigt, når man besøger Skagen. Alle husene er utroligt flotte, tagene er unikke, stemningen er fantastisk og naturen er enestående. I denne artikel kan du læse mere om nogle sjove fakta omkring dette unikke sted i Danmark.

 

Hvorfor er tagene malet hvide i kanterne?

 

Når du går rundt i Skagen, vil du sikkert hurtigt opdage, at mange af tagene er malet hvide i kanten. Det er dog ikke fordi de er malet hvide, men fordi man oprindeligt fugede dem udefra for at beskytte taget med vinden og der stærke vejr der kan være i Skagen og helt ud til vandet. Denne omgang som man gav kanterne, var altså med til at beskytte tagene og holde dem tætte. I takt med at tagene er blevet moderne er dette dog ikke længere nødvendigt, så nu fortsætter man blot med at gøre det for at beholde udseendet.

 

Men hvorfor er alle husene så gule?

 

Grunden til at alle husene er Gule i Skagen skyldes, at de oprindeligt hvert år til pinse blev kalket med en blanding af kalk og en tør jordfarve ved navn okker. Okkeren var nem for beboerne i Skagen at få fat i store mængder og det er en nødvendighed at kalke husene og derfor blev dette hvad alle gjorde. Derfor endte alle huse altså med at blive gule og det er de stadig den dag i dag for at bibeholde det helt unikke udtryk, som husene i Skagen har. Samlet set skaber alle disse gule huse en helt unik stemning i Skagen.

Lær mere skagen ved at besøge nordjyske.dk som har skrevet den store skagen guide.

 

Skal du have malet dit hus?

 

Står du i den situation at du skal have malet dit hus? Enten indenfor eller udenfor? Så kan du naturligvis gøre det selv, men du kan også få en lokal maler til at gøre det for dig. Når du får en professionel til at gøre det for dig, så er det naturligvis en god ide, at få så godt et tilbud som muligt. Find en malervirksomhed som f.eks. malerfirma-maler.dk og hør nærmere om hvor godt et tilbud de kan tilbyde dig. På den måde kan du sørge for, at du ikke ender med at betale mere end nødvendigt for at få malet dit hus.